Aktivní dovolená na lodi - vyplujte s Calypso na moře zážitků!

Ze spinningu na loď

Všechno začalo vlastně spinningem. Před čtyřmi lety jsem otevřela spinningové centrum. A začali přicházet zákazníci, sousedi, přátelé, známí i neznámí lidé. S chladným počasím na konci října se vždy začali objevovat cyklisté, kteří zazimovali kolo. A v době listopadového nečasu se ukázali příslušníci do té doby pro mě vzácného šlapavého druhu – bajkeři. Celkem rychle jsme se stali přáteli. A já jsem naslouchala, kde to všude ti lidé jezdí, když nemají potřebu spinningu. Nejvíc mě zaujalo Jadranské pobřeží. Jsem totiž teplomilný člověk, lákají mě dálky a moře musím mít neméně dvakrát do roka.

Tak jsem se s přáteli ze spinningu s kolem na Jadran vydala. Celkem jsem se podivila, že kola na lodích jsou běžnou věcí. Mimo naší lodi jsem viděla na Jadranu ještě další cyklisty, hlavně Čechy, Němce a Slovince. Lodě mě nadchly. Naprosto jiná dovolená u moře! Každý den na jiném místě, v malebných přístavech nebo v zátokách daleko od hlučných pláží.

Po několika plavbách jsem začala přemýšlet, co by bylo nutné k tomu, abych mohla sama takové plavby pořádat. Vlastně nic jiného než dobré lodě s posádkou. A ty se podařilo získat. Domluvila jsem se dvěma kapitány, majiteli lodí, spolupráci pro rok 2011. S lodí Miki se budeme plavit pro severním Jadranu, v oblasti Kvarneru a Severní Dalmácie. Loď Ščedro bude obsluhovat prostor Střední a Jižní Dalmácie.

Kolo a loď jdou k sobě fantasticky! Ale lodě a plavby budou zajímavé i v kombinaci s jinými aktivitami. S mojí kamarádkou Helenou jsme se dohodly na tom, že uděláme plavby, spojené se cvičením jógy. Představte si jógu na břehu moře, ráno a v podvečer, každý den jinde! A k tomu slunění na palubě, plavání a zdravá strava.

V roce 2011 budeme pořádat plavby s kolem, jógou a relaxační plavbu s koupáním a poznáváním. To ale do budoucna nemusí být všechno. Dovedu si představit potápěčskou plavbu, plavbu s aerobikem, jumpingem, geocashingem a kdo ví co ještě. Každý, kdo přijde s dobrým a proveditelným nápadem, bude vítán a dostane prostor pro jeho uskutečnění. A nemusíme se nakonec omezovat v budoucnu na Jadran. Koneckonců Calypso je doma hlavně v Egejském a Iónském moři …

Pojďte se nalodit a vyplout s Calypso na moře zážitků!

Kompletní nabídku CK Calypso najdete na www.gocalypso.eu